Traveler.hr header image

Istražite hrvatske otoke i započnite vašu avanturu

Istražite hrvatske otoke i započnite vašu avanturu

Upoznajte bajkovite morske oaze i uživajte u spoju prekrasne prirode i tradicije

Hrvatska je zemlja s preko 1000 otoka, od toga, samo njih 67 je naseljeno. Veliki broj zauzimaju još pomalo neotkriveni otoci, bar što se tiče turističke komercijalizacije, te su idelani za odmor za sve one koji žele pobjeći makar na kratko od masovnog turizma.

Otok Susak

Na sjeveru Hrvatske smjestio se je otok Susak, otočić koji je poznat po prekrasnim pješčanim plažama, narodnim običajima i tradiciji. Na otoku živi samo 200 stanovnika, većina njih je odselila već davnih vremena u Sjedinjene Američke Države. Na otoku nema bučnih lokala i noćnih klubova, svi stanovnici govore specijalnim dijalektom koji čak niti drugi stanovnici Hrvatske ne mogu razumijeti. Najpoznatije pješčane plaže su plaža Bok i plaža Spiaza, a od kulturnih znamenitosti na otoku obavezno morate posjetiti župnu crkvu Sv. Nikole, kapelicu na rtu, svjetionik i vinograde.

Pakleni otoci

Neizostavna destinacija za sve ljubitelje nautičkog turizma su Pakleni otoci, skupina od 21 otoka koji su se smjestili između grada Splita i otoka Visa te su svojom magičnom ljepotom garancija nezaboravne morske avanture. Najveći otok iz te skupine je otok Sv.Klement sa svojom ACI marinom Palmižanom. U Palmižani možete pronaći dućan, restoran te koristiti još neke blagodati moderne civilizacije. Zasigurno, najlijepša uvala je uvala Taršće u kojoj možete uživati u tirkizno plavom moru i netaknutoj prirodi.

Otoci u obliku srca – otok Galešnjak

Jedan od najpoznatijih otoka je otočić Galešnjak, u obliku srca, koji je očarao i poznatu svjetsku zvijezdu Beyonce te je postao jedan od naprepoznatljivijih simbola Jadranske obale. Ono što je široj javnosti možda nepoznato je to, da osim otoka Galešnjaka postoji još nekoliko otoka scrolikog oblika te da se svi nalaze u okolici Zadra. Otočić Lukovik, otočić Rončić, otočić Lisac te otočić Mrtonjak dio su te magične skupine koja poziva sve zaljubljene,a i one malo manje, da posjete ova mjesta i uživaju u ovim malim čudima koje je stvorila priroda.

Otok Šolta Otok Šolta, nešto je manje poznat turistički otok, udaljen samo sat vremena od grada Splita. U gotovo svim mjestima pronaći ćete tragove prošlosti, što u sinergiji sa prekrasnom prirodom i narodnim običajima omogućava svakom gostu da osjeti Mediteran kakav je bio nekad. Nezaboravne delicije koje morate probat na Šolti su svakako šoltanske masline, domaći med i vino Dobričić. Za sve ljubitelje aktivnog odmora na raspolaganju su bicklističke staze, kao i mogućnost ronjenja i jedrenja.

Dugi otok

Dugi otok, smjestio se u okolici grada Zadra, najpoznatiji je po svojim bijelim liticama i pješčanim plažama. Nikako nemojte zaboraviti posjetiti Nacionalni park Telašćica, gdje ćete naći bogatu floru i faunu, a ako vam se posreći možete vidjeti delfine kako plivaju uz obalu ili orlove kako se gnijezde na njezinim vrhovima.

Otok Vis

Otok Vis do 1990. godine bio je zatvoren za javnost, za sve turiste i strance, jer je dugi niz godina u bivšoj Jugoslaviji bio važno vojno središte na moru. Ostaci tih vremena mogu se na otoku vidjeti i danas, kao što je vojni tunel za podmornice. Vis je doživio svoju popularizaciju 2017.g. kada su na njemu snimane scene iz filma „ Mamma Mia“. U blizini Visa nalazi se otočić Bišćevo na kojem se nalazi Modra špilja nevjerojatno intezivne plave boje.

Ovi jadranski otoci samo su mali dio veličanstvene jadranske obale, koja će vas očarati svaki put svojom ljepotom!

Koristimo kolačiće kako bi poboljšali Vaše iskustvo boravka na našoj web stranici.

Pravila privatnosti Kolačići

Prihvati