Traveler.hr header image

Najljepša mjesta koja će osvojiti Instagram feed

Najljepša mjesta koja će osvojiti Instagram feed

Ako nije na Instagramu, nije se desilo! To je moto koji prati današnje generacije. Društvene mreže zadnjih godina promijenile su našu svakodnevnicu te nas naučile da svaki svoj slobodan trenutak podijelimo sa našim virtualnim prijateljima. Kako ne biste morali razmišljati gdje ćete zabilježiti svoje uspomene, mi vam donosimo osam magičnih mjesta koja će uljepšati vaše fotoalbume, okvire ili Instagram feed!

RAJSKE STEPENICE U MALOM LOŠINJU Lošinj, „skriveni“ dragulj hrvatskog otočja, kako ga je Vogue jednom prilikom opisao, možemo svrstati u idealne ljetne lokacije. U zelenoj uvali Čikat, jednoj od najljepših uvala na Malom Lošinju, nalaze se ove rajske stepenice. Stepenice zapravo pripadaju vili koja je izgrađena početkom 20. stoljeća, a u njoj su odsjedali car Franjo Josip I. i njegova ljubavnica. Osim što ćete se osjećati poput pravih holivudskih diva ulazeći u more, Instagram feed bit će Vam zahvalan!

KAMEN BRELA Kad je riječ o najfotografiranijim mjestima u Hrvatskoj, na listu sigurno upada kamen Brela. Mala stijena prekrivena borovinom nalazi se uz popularnu plažu Punta Rata u mjestu Brela. Neki smatraju da kamen podsjeća na šaku koja izlazi iz mora pa je drugi naziv za kamen Brela - „Šakan“. Stoga, ukoliko ste u blizini makarske rivijere, obavezno svratite i fotkajte se sa simbolom ovog malog, ali pitoresknog mjesta!

TVRĐAVA ŠPANJOLA - OTOK HVAR Najsunčaniji hrvatski otok, odredište s bogatom kulturnom i gastronomskom ponudom, ali i mjesto koje nudi bajkovite poglede, poput panorame grada Hvara s tvrđave Fortice. Ako želite napraviti lijepu sliku, preporučamo da tvrđavu posjetite neposredno prije zalaska sunca. Tako ćete doživjeti nevjerojatan prizor uz pogled na azurno more i Paklene otoke.

IZVOR CETINE ILI „OKO DALMACIJE“ Ako se i sami oduševite ovim fotografijama i poželite posjetiti ovu lokaciju, mjesto radnje je izvor rijeke Cetine. Hidrološki spomenik prirode dubok 125 m koji se zbog oblika i boje često naziva „najljepšim okom Dalmacije“. POGLED NA DUBROVNIK SA SRĐA Jedan od najljepših gradova na svijetu koji svake godine privuče sve veći broj influencera iz čitavog svijeta kako bi uživali u ljepotama Dubrovnika. Ukoliko ste u Gradu, zasigurno ćete na svakom koraku naći inspiraciju za dobru fotografiju. No, kako bi zabilježili najljepše kadrove, morat ćete se maknuti iz Grada te krenuti put brda Srđ sa kojeg se pruža pogled na cijeli grad te beskonačno more.

ŠPILJA LOKRUM Na otočiću udaljenom tek 600 m od grada Dubrovnika nalazi se prava idila. Kristalno čisto more, hladovina borova, netaknuta priroda i povijesni ostaci samo su neke od karakteristika idiličnog Lokruma. Jedno od najpoznatijih Instagram mjesta na otoku je špilja. U prošlosti se špilji urušio strop, tako da je sada ostao samo svod zbog kojeg špilja s razlogom uživa posebnu popularnost na Instagramu.

LJULJAČKA NA RTU KAMENJAK Na najjužnijem dijelu našeg najvećeg poluotoka, Istre, nalazi se rt Kamenjak koji je na listi zaštićenih područja. U sklopu Safari bara koji se tamo nalazi, postoji ljuljačka koja neodoljivo podsjeća na ljuljačke koje viđamo na Baliju. Ovdje možete očekivati gužvu jer je svaki kutak idealan za posebnu fotografiju!

NACIONALNI PARK BRIJUNI Očaravajućih destinacija Hrvatskoj zaista ne nedostaje, a ukoliko ste ljubitelji netaknute prirode, onda biste se svakako trebali naći na Brijunima. Safari park, povijesni ostaci zabilježeni u trenutku postat će najljepše zabilježene uspomene na vašem odmoru.

Stoga, nađete li se ovog ljeta u blizini spomenutih lokacija, nikako ih ne propustite posjetiti.

Koristimo kolačiće kako bi poboljšali Vaše iskustvo boravka na našoj web stranici.

Pravila privatnosti Kolačići

Prihvati