Traveler.hr header image

Najljepše hrvatske plaže - uživajte u plavetnilu mora

Najljepše hrvatske plaže - uživajte u plavetnilu mora

Hrvatska obala dugačka je čak 5835 km te se smatra jednom od najrazvedenijih obala u Europi pa čak i u svijetu, njena razvedenost stvorila je mnogobrojne uvale među kojima se nalaze najljepše plaže Hrvatske. Kada pričamo o Hrvatskim plažama odmah nas prožme osjećaj hodanja po pijesku, upijanja sunca, osluškivanja i ogledavanja kristalno čistog mora. Stoga se pripremite na virtualni vodič najljepših plaža Hrvatske.

STARA BAŠKA, OTOK KRK – Oprna Šljunčana plaža Oprna u neposrednoj je blizini mjesta Stara Baška. Kao i ostale mnogobrojne plaže na otoku Krku, Oprna je nagrađena „Plavom zastavom“, nagradom koja potvrđuje kristalno čisto more, sigurnost i opremljenost plaže. Do nje možete doći brodom, ali ako želite doći autom, morat ćete ga pustiti na cesti te se pješke spustiti stazicom niz liticu koja vas vodi do plaže.

BAŠKA, OTOK KRK – Vela plaža Na jugoistočnom dijelu otoka nalazi se mjesto Baška. Bašku krasi plaža dugačka 2 km koja se proteže duž cijelog mjesta, a kao i plažu Oprnu, Velu plažu još od 1999. također krasi nagrada „Plava zastava“, međunarodna ekološka nagrada.

LUBENICE, OTOK CRES – plaža sv. Ivan Ukoliko želite miran odmor, bez puno kupača, pronašli ste svoju oazu! Otok Cres je poznat po brojnim skrivenim uvalama i plažama, a ova predivna bijela šljunčana plaža, okružena netaknutom prirodom nalazi se podno mjesta Lubenice te svojom težom pristupačnošću omogućuje miran odmor. Na plažu možete doći brodom ili pješice strmom stazom. Zanimljivo je to da je njemački časopis Bild svrstao ovu plažu na 15. mjesto u konkurenciji 40 naljepših plaža na svijetu.

DUGI OTOK – plaža Sakarun Bijeli pijesak, bistro tirkizno more, tamna borova šuma. Čim čujete ove riječi morate pomisliti na plažu Sakarun! Dugačka je oko 800 metara, a kako biste došli do dubine 3 metra, morat ćete prijeći čak 100 metara od obale. Upravo zbog toga, omiljena je među djecom i roditeljima. Ono što još krasi ovu plažu jest to da je okružena borovom šumom koja u toplim ljetnim mjesecima pruža traženi hlad.

BOL, OTOK BRAČ – Zlatni rat Vjerujemo kako ste za Zlatni rat već čuli. Sprud bijelog šljunka dugačak oko pola kilometra koji strši u more te se pomiče ovisno o valovima i vjetru već je odavna svjetska atrakcija. Okružena je morem čija se boja u svega 15 metara prelijeva iz tirkizne u tamnoplavu. Udaljena je 2 km od Bola te je lako pristupačna i dobro povezana sa spomenutim mjestom.

PRAPRATNO, PELJEŠAC – plaža Prapratno U istoimenom mjestu, nalazi se pješčana plaža dugačka 300 metara. Valovi koje ljetni vjetar maestral donese iz Mljetskog kanala more u uvali čine toplim, čistim, a uvalu jedinstvenom. Pogodna je za djecu i neplivače jer je plitka, čak se i nakon 150 metara udaljenosti od obale može dotaknuti dno.

DUBROVNIK – plaža Banje Razglednice iz Dubrovnika najčešće krasi prizor stare gradske jezgre slikan sa pješčane plaže. Plaža Banje upravo je ta plaža koja omogućuje nestvarno lijepi pogled na nenasljeni otočić Lokrum te Stari grad. Ova prekrasna pješčano-šljunčana plaža najpoznatija je plaža u Dubrovniku. Vrlo je pristupačna, za dolazak do plaže potrebno vam je svega dvije minute hoda od stare gradske jezgre. Zalaskom sunca plaža ne postaje pusta već na njoj kreće noćni život te noćno kupanje.

KONAVLE – plaža Pasjača Plaža Pasjača smještena je između velikih konavoskih stijena koje se urušavaju u more te samog mora. Do plaže se može doći spuštanjem niz strme stepenice koje su usječene u stijene. Zbog svoje teže pristupačnosti na plaži ne postoje komercijalni sadržaji te je idealna za one koji se žele opustiti i odmoriti u privatnosti i tišini okruženi predivnom prirodom i kristalno čistim morem.

Koristimo kolačiće kako bi poboljšali Vaše iskustvo boravka na našoj web stranici.

Pravila privatnosti Kolačići

Prihvati