Vile za odmor u Hvaru

Kreveti: 4
Kupaone: 3
Površina: 124 m22
Pet-friendly
Bazen
Kreveti: 4
Kupaone: 4
Površina: 157 m22
Bazen
Kreveti: 4
Kupaone: 4
Površina: 157 m22
Bazen

Vile za odmor u Hvaru


Pronađite svoju privatnu vilu za odmor na Hvaru i istražite najsunčaniji dalmatinski otok sa čak pet UNESCO-m zaštićenih spomenika svjetske baštine


Jedan od najpopularnijih dalmatinskih otoka definitivno je sunčani otok Hvar sa preko 2700 sunčanih sati tijekom godine. Česte trajektne i katamaranske veze između Hvara, obližnjih otoka i kopna olakšavaju vam dolazak do vile za odmor i započinjanje savršeno isplaniranog odmora. Pored UNESCO-ovih spomenika, lokalnih vina i jela, cjelonoćnog plesanja u poznatim klubovima, izleta brodom i šetnji prostranim poljima lavande, svakako provedite i dovoljno vremena pored bazena u svojoj vili. VILE ZA ODMOR NA HVARU - ISTRAŽITE UNESCO-VU BAŠTINU


Otok Hvar jedinstveno je odredište iz mnogih razloga; tu se nalazi najstarije javno kazalište u Europi otvoreno 1612. godine; najveći dalmatinski trg („Pjaca“ ispred katedrale sv. Stjepana u gradu Hvaru), ljupke kamene kuće s terasama i krovnim prozorima „luminarima“, polja lavande,  besprijekorno uređene vile za odmor ... Ali ono što ga zaista izdvaja od ostalih otoka je 5 različitih UNESCO-m zaštićenih materijalnih i nematerijalnih kulturnih dobara. Uz mediteransku kuhinju i klapsko pjevanje, što dijele i druga dalmatinska odredišta, tri su specifična samo za Hvar: Starogradsko polje, procesija „Za križen“ i čipka od agave. Tijekom boravka u kući za odmor svakako posjetite benediktinski samostan u gradu Hvaru, gdje časne sestre proizvode unikatnu čipku od agave koju možete ponijeti kući kao uspomenu. Procesija „Za križen“ se održava svake godine uoči Velikog petka, osvijetljena svjetlošću svijeća i popraćena starim napjevima i molitvama. Vjernici slijede križanošu do zore, hodajući od jednog do drugog sela (Jelsa, Pitve, Vrisnik, Svirče, Vrbanj i Vrboska) nastavljajući stoljetnu tradiciju.


VILE ZA ODMOR NA HVARU - TRADICIJA STARA EKOLIKO STOLJEĆA


Jedna od prvih stvari koje ćete naučiti o Hvaru jest da su ga kolonizirali stari Grci. Osnovali su najstarije otočno naselje - Pharos (Stari Grad) 384. pr. Kr. te parcelirali UNESCO-m zaštićeno Starigradsko polje za uzgoj maslina i vinove loze koristeći geometrijski organizirane suhozide. Iako vile za odmor na Hvaru danas predstavljaju vrhunsku opciju za smještaj, ideja o skrovitom ljetnom prebivalištu stara je stoljećima. Poznati renesansni ljetnikovac „Tvrdalj“ u Starom Gradu, prekrasan je primjer ladanjske arhitekture s ribnjakom, golubinjakom te vrtovima. Pripadao je hrvatskom pjesniku Petru Hektoroviću i jedna je od znamenitosti koje vrijedi posjetiti.


VILE ZA ODMOR NA HVARU - NAUČITE LOKALNE RECEPTE I ISTRAŽITE SKRIVENA SELA


Upoznajte otok koristeći sva svoja osjetila. Šetajte pored polja lavande stazama korištenim od srednjeg vijeka, uživajte u krajolicima oko Velog i Malog Grablja od kojih zastaje dah te obiđite male obiteljske konobe u selima poput Zavale, Pitve i Sv. Nedjelja. Isprobajte „panadu“ jednostavno jelo od starog kruha, maslinovog ulja i umaka od rajčice, riblju juhu „gregadu“ i deserte od svjetski poznate hvarske lavande. Spojite ova lagana mediteranska jela sa osvježavajućim bijelim vinom „bogdanuša“, koje se konzumiralo i na Bečkom dvoru. Za potpuni lokalni doživljaj posjetite tržnicu, kupite svježe sastojke i pokušajte pripremiti jedno od hvarskih jela u potpuno opremljenoj kuhinji u vašoj vili za odmor na Hvaru.


10 STVARI KOJE VRIJEDI ISTRAŽITI NA HVARU KADA IZNAJMITE SVOJU VILU ZA ODMOR:


- OBIĐITE STAROGRADSKO POLJE ZAŠTIĆENO UNESCO-m

- IDITE NA IZLET BRODOM DO PAKLENSKIH OTOKA

-ISTRAŽITE LJETNIKOVAC PETRA HEKTOROVIĆA

- SAZNAJTE KAKO SE RADI ČIPKA OD AGAVE

- POPNITE SE NA TVRĐAVU FORTICA S POGLEDOM NA GRAD HVAR

- PRONAĐITE ŠARMANTNI TRG ŠKOR

- POSJETITE NAJSTARIJE JAVNO KAZALIŠTE U EUROPI

- HODAJTE SKRIVENIM SELIMA I POLJIMA LAVANDE

-PROBAJTE DOMAĆE RIBLJE JELO „GREGADU“

-PLEŠITE CIJELU NOĆ U JEDNOM OD POZNATIH NOĆNIH KLUBOVA


Odaberite svoju idealnu vilu za odmor s bazenom i pustite da putovanje hvarskom kulturnom baštinom započne.

Koristimo kolačiće kako bi poboljšali Vaše iskustvo boravka na našoj web stranici.

Pravila privatnosti Kolačići

Prihvati